Wednesday, April 19, 2006

Ketemu Pa Abdulah dan Arsyad

Senin, 17 April 06 saya bertemu dengan rekan saya Pak Abdullah Aziz yang akan penataran di Cipanas. Sayang beliau tidak sempat singgah ke rumah saya. Padahal istri saya sudah menyiapkan penyambutan. Agak kecewa memang, tetapi apa mau dikata, Pa Abdullah tertidur di dalam bus menjuju Bogor. Seharusnya turun di Cibonong karena saya sudah menunggu disana, malahan menjadi turun di terminal Bogor.
Esoknya saya ke Bandung untuk melanjutkan kuliah. Pukul 16.30 saya menuju ke Dalem Kaum wisma GKPRI untuk menemui murid saya yang sedang melakukan studi banding bersama rombongan dari Kabupaten Tanah Bumbu, Kalsel. Ya, M. Arsyad murid saya yang lulus tahun 2004 sekarang bekerja di Koperasi Sungai Danau.
Senang sekali saya dapat berjumpa dengannya juga dengan rekan-rekan dari Pagatan (surprise!!!!) rekan guru di SMA Pagatan. Pa Amrullah dan kawannya.
Semoga kunjungan ini memberi manfaat.

2 comments:

 1. Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

  Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

  Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

  ReplyDelete
 2. Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

  Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang jana wang automatik di sini.

  ReplyDelete

Be a good person, please!!